Not logged in  –  click here to log in

Hvad er Ultimate

Ultimate Frisbee er en dynamisk sport, der på een gang stiller krav til spillernes tekniske, fysiske/atletiske og taktiske kunnen. Dermed ikke sagt, at man nødvendigvis skal kunne løbe 100 m på 13-14 sek, men det hjælper at have lidt fart i benene og være bevægelig.
Derfor er det ligeledes store elementer i vores fysiske træning.

Ultimate Frisbee er en holdsport, der spilles på en rektangulær bane, hvor der er en såkaldt endzone eller scoringszone i hver ende. Spillet fungerer således, at det ene hold skal forsøge at score i det andet holds endzone ved, at en spiller kaster disc’en (frisbee’en) til en medspiller, der står i scoringszonen.
Da det ikke er tilladt at løbe, når man har disc’en i besiddelse, skal det angribende hold hele tiden være i stand til at få en ny spiller i fri position til at modtage en aflevering. Det gør spillet til et intensivt spil med høj fart.

En af de ting, der adskiller Ultimate fra andre sportsgrene er, at der ingen dommer er på banen. Hvis man som spiller mener, at der bliver begået en fejl, kalder man selv fejlen. Hvis din direkte modstander umiddelbart er uenig i fejlkaldet, har I 30 sekunder til at blive enige. Såfremt dette ikke sker går spillet et kast tilbage og genoptages derfra.
Dette forhold gør at Spirit of the Game er noget, der fylder utroligt meget i sporten. Eksempelvis uddeles der ved turneringer præmie til det hold, der har spillet med den bedste Spirit.

Ultimate spilles både udendørs (græs og sand) og indendørs. På græs svarer banens størrelse nogenlunde til en fodboldbanes, hvor banen på sand og indendørs svarer til en håndboldbanes.

På græs er der 7 spillere på banen ad gangen, på sand og indendørs er der 5. Spillerne på banen kan kun skiftes ud efter scoringer, i halvlegen eller ved skader.

Kampens længde varierer ofte fra turnering til turnering, og kan enten spilles til et vist antal point eller afgrænses ved tid (som regel er der en såkaldt timecap (tidsbegrænsning) ved græskampe på 75 minutter).
I Danmarksturneringen er der en tidsbegrænsning på kampene, men hvis det ene hold når et vist antal point (fx 13) inden tiden er gået slutter kampen.

Lyder det spændende? Så kom til en af vore træninger, og prøv kræfter med sporten!

Copenhagen Spinners

Copenhagen Ultimate Spinners is an Ultimate Frisbee club based in Copenhagen.

Our goal is having fun, practice hard and play a lot of tournaments together. We focus on playing Mixed ultimate!

For more information, write to or visit our Facebook page, visible on the left.